За первое полугодие колбасный цех Поставского филиала Витебского облпотребобщества произвёл 230 тонн продукции

Важное Общество

Хто не ласы на пастаўскія каўбасы?

За першае паўгоддзе каўбасны цэх Пастаўскага філіяла Віцебскага аблспажыўтаварыства вырабіў 230 тон прадукцыі. Тэмп росту ў супастаўных цэнах да адпаведнага перыяду мінулага года склаў 128,3%.

Згадзіцеся, лічбы вартыя ўвагі, таму і накіроўваюся на прадпрыемства, каб напісаць пра яго работу.

— Зрэшты, мы не гонімся за колькасцю. Працуем не на склад, а на аператыўнае выкананне заявак, — расказвала начальнік цэха Валянціна Мурзёнак. — Для нас галоўнае — якасць прадукцыі. У агульным аб’ёме 79% яе — хатні асартымент. Гэта значыць, што вырабы цалкам натуральныя. Асаблівым попытам у спажыўцоў карыстаюцца каўбасы «От бабушки», «Докторская», «Эстонская», сыравэнджаныя кумпяк «Рождественский», паляндвіца «Рождественская», грудзінка «Каролинская» і «По-крестьянски». З абсталявання ёсць у нас і дзве печкі, у якіх вэндзім прадукцыю дзедаўскім спосабам — на шчэпках вольхі.

Загадчыца каўбаснага цэха Валянціна Мурзёнак

Цэх выпускае прадукцыю больш чым 50 найменняў (паўфабрыкаты, фарш, каўбасы). Кожны месяц — 15-20 тон каўбасных вырабаў і да 20 тон — паўфабрыкатаў. Прадукцыя паступае ў многія гандлёвыя кропкі сістэмы спажыўкааперацыі Віцебскай вобласці, і ўсюды ацанілі яе высокую якасць. Але ёсць, так бы мовіць, і другі бок медаля — цэны. Якасная натуральная мясная прадукцыя не можа быць таннай. Зразумела, што яна не кожнаму па кішэні. А вось прыгатаваная з ліверу — даступная. Таму цэх пашырае выраб лівернай каўбасы і зельца. Выпускаецца таксама некалькі відаў вараных каўбас, у саставе найвышэйшых гатункаў якіх да 95% мяса.

Замешвае фарш Клаўдзія Глушонак

Вытворчыя магутнасці цэха дазваляюць вырабляць да 70 тон прадукцыі за месяц. Поўнасцю яны пакуль не задзейнічаны. Па-першае, не заўсёды хапае сыравіны (свініну пастаўляюць ААТ «Браслаўскі маяк» і «Здрава» Расонскага раёна, ялавічыну — сельгаспрадпрыемствы нашага раёна). Па-другое, абмежаваны попыт.

Спорыцца праца ў Вольгі Сварцэвіч, Зоі Літвіновіч і Зоі Вітко

— Але мы працуем яшчэ і на экспарт, — дадае першы намеснік дырэктара Пастаўскага філіяла аблспажыўтаварыства Андрэй Дрозд. — Зарэкамендавалі сябе як надзейныя пастаўшчыкі якаснай прадукцыі. Ужо не першы год адпраўляем у Расію мяса блочнай замарозкі. За 6 месяцаў прадалі яго расіянам на агульную суму 333,6 тысячы долараў. Да папярэдняга перыяду мінулага года экспарт склаў 147,3%.

— Калектыў нашага цэха зусім невялікі: па кантракце працуе ўсяго 10 чалавек, — працягвала Валянціна Мурзёнак. — Усе — фаршаскладальнікі, фармоўшчыкі каўбасных вырабаў, абвальшчыкі, фасоўшчыкі і іншыя — працуюць добрасумленна. А тэхнолаг Святлана Міхневіч пільна сочыць за якасцю сыравіны і прадукцыі, займаецца распрацоўкай новых відаў прадукцыі.

Кожны выконвае свае абавязкі, стараецца на карысць агульнай справы. Пра тое, наколькі яна эфектыўная, я ўжо сказала ў пачатку артыкула.

Фаіна Касаткіна



Tagged

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.